top of page

Hoe zorg je dat het water in je (houtgestookte) hottub schoon blijft deze zomer?


Als je je Drentse Hottub vaak gebruikt, wordt het water natuurlijk na verloop van tijd wat vuiler. Dit komt door vuil dat van buitenaf in het water belandt, maar je brengt ook zelf vuil mee het water in. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat je het water na elk gebruik moet vervangen. In deze blog lees je hoe je ervoor zorgt dat het water in je Drentse Hottub deze zomer schoon blijft.

Een eenvoudige manier om het water in je Drentse (houtgestookte) Hottub schoon te houden, is door gebruik te maken van een filtersysteem. Dit systeem verwijdert grof vuil uit het water. Hierdoor hoef je het water veel minder vaak te verversen. Na het vullen van de Drentse Hottub kun je zo'n 3 maanden lang gebruik maken van het water voordat het weer moet worden ververst. Zonder filtersysteem is dat ongeveer één tot twee week. Als je nog geen Drentse Hottub hebt maar er wel een wilt aanschaffen, raden we daarom altijd aan om ook een filtersysteem aan te schaffen. Voeg daarnaast nooit chloor toe aan het water, gebruik Aqua Perfect 2.0.Laat je zonnebrand goed intrekken

Het is natuurlijk belangrijk om jezelf in de zomer goed in te smeren. Verbranden wil je natuurlijk voorkomen. Direct voordat je in de Drentse Hottub stapt jezelf insmeren is echter geen goed idee. Het is verstandig om de zonnebrand even te laten intrekken voordat je het water ingaat. Net als bodylotion en gel in je haar, belandt de zonnebrand in het water en zorgt het voor een vettig laagje op het oppervlak.

Zorg voor schone voeten

In de zomer is het heerlijk om vooral op blote voeten rond te lopen, maar als je daarna de Drentse Hottub ingaat, neem je natuurlijk ook wat zand en viezigheid mee. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een voetenbadje of emmer bij het trapje van de Drentse Hottub te plaatsen waar je eerst in kunt stappen. Zo ga je met schone voeten de Drentse Hottub in.

Spoel jezelf af onder de buitendouche

Het beste is om voordat je de Drentse Hottub ingaat even onder de douche te stappen. Heb je een buitendouche? Dan is het natuurlijk heerlijk om daar even onder te staan. Maar een tuinslang voldoet natuurlijk ook. Zo koel je ook meteen af als het 's avonds bloedheet is. Let wel op als de tuinslang de hele dag in de zon heeft gelegen, het water kan dan erg heet zijn.

Dek de Drentse Hottub af als je hem niet gebruikt

De Drentse Hottubdeksel houdt onder andere vuil tegen dat van buitenaf in de Drentse Hottub terechtkomt. Dit kun je niet voorkomen als je in de Drentse Hottub zit, maar als je hem niet gebruikt, kun je de deksel erop leggen. Dit voorkomt een hoop bladeren, pluisjes en insecten in het water. Bovendien blijft het water lekker warm met de deksel erop, en kun je als je de Drentse Hottub 's avonds hebt gebruikt, 's ochtends alweer genieten van het warme water met slechts een paar graden bijstoken.

18 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page