top of page

Veel gestelde vragen

WAT MOET IK VOORBEREIDEN VOOR LEVERING VAN DE HOT TUB OF SAUNA?

Het belangrijkste is dat de ondergrond van een hottub/sauna vlak en dragend zijn, denk bijvoorbeeld aan een terras of houten vlonder. Plaats de hottub/sauna niet direct op gras of een zachte ondergrond. De begroeiing onder de kuip/sauna voorkomt dat de ondervloer ademt, houdt vocht vast en bevordert een snellere rotting.

LEVERTIJD

Iedere bestelling is een bestelling op maat. Zodoende wordt iedere bestelling, direct na het bestellen geproduceerd door de beste timmermannen & vrouwen! Onze levertijd is hierdoor kort, over het algemeen kunt u binnen 3 weken genieten van uw hottub of sauna!

VERZENDING

Het transport en levering wordt altijd door ons persoonlijk uitgevoerd. Hottubs worden zijwaarts op een standaardpallet verpakt. De hottub wordt direct op de grond gelost met behulp van een palletwagen. De hottub kan ook door 4–5 personen worden gedragen.

Het tarief voor het leveren van een hottub is een vast tarief.

Voor de levering van een sauna nemen we persoonlijk contact met u op, de levering hiervan is sterk afhankelijk van de grootte en wensen van leveren. In de webshop staat een verzending vanaf prijs, voor dit bedrag komen we voorrijden en dient u zelf de sauna te lossen, uiteraard ontzorgen we u graag en reserveren we een eventueel benodigde kraan. 

Natuurlijk kunt u over het definitieve transporttarief vooraf contact met ons opnemen.

HOE KAN IK BETALEN?

iDeal
Met iDeal kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk afrekenen met je Nederlandse bankrekening.

 

VISA, Mastercard etc.
Veilig betalen met uw debet/creditcard.

IN WELKE LANDEN BEZORGEN JULLIE

  • Nederland

  • Duitsland

  • Luxemburg

  • België 

  • Verenigd Koninkrijk

  • Hongarije

  • Oostenrijk

  • Zwitserland

  • Frankrijk

  • Kroatië

WAT ZIJN DE VEILIGHEIDSEISEN?

Plaats de hottub of sauna niet te dicht bij gebouwen of andere brandbare constructies om brandgevaar te voorkomen. 
Zorg voor de veiligheid van kinderen in het bad of de sauna. Houd het bad gesloten met deksel wanneer het niet in gebruik is. Houd rekening met gladheid bij vriestemperaturen.
Gebruik het bad of de sauna niet alleen. Oververhit het water in het bad niet. De aanbevolen watertemperatuur in de hottub is 37°- 40°C. De temperatuur moet lager zijn voor kinderen en mensen met hartproblemen. Oververhit de temperatuur in de sauna niet.

Draag beschermende handschoenen bij het gebruik van een kachel. Sommige onderdelen kunnen tijdens het gebruik heet zijn. Randen van de schoorsteen en de kachel kunnen scherp zijn. 

WAT IS DE OPWARMTIJD VOOR EEN HOTTUB OF SAUNA?

De normale verwarmingstijd voor de hottub is ongeveer 2 uur, zowel met interne- als externe kachel. De werkelijke opwarmtijd is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, de temperatuur van het water, de kwaliteit van het brandhout, het juiste en tijdige stoken enz. Om de opwarmtijd te verkorten, moet de hottub worden afgedekt met een deksel om de warmteverdamping zo laag mogelijk te houden.   Sauna warmt op in 1 uur - hij hoeft maar twee keer te worden gevuld en u bent klaar om hem te gebruiken.

WAT MOET IK WETEN OVER HOUTGESTOOKTE KACHEL?

Gebruik voor een snelle verwarming alleen droog hout van goede kwaliteit, bij voorkeur in kleinere stukken. Het gebruik van hout van lage kwaliteit of hout in grote stukken kan de opwarmtijd verdubbelen. U kunt de intensiteit van de houtverbranding aanpassen door meer lucht in de kachel te laten of de binnenkomende lucht te verminderen. Houd het vuur in de kachel aan zodat het hout goed brandt. Als het vuur te klein is, wordt de opwarmtijd opmerkelijk langer. Als het vuur te sterk is, kan dat het risico op schade of ongevallen vergroten.

HOE MAAK IK MIJN HOTTUB SCHOON?

Maak de hottub schoon voor gebruik. Was het zorgvuldig met zeep en een zachte stof of spons en spoel het daarna af met schoon water. Gebruik voor de reiniging geen schurend materiaal. Neem een douche voordat u gaat baden in de hottub. Het water in het bad is 1,5 week goed, afhankelijk van het weer en de algehele hygiëne. Pas op met chemicaliën, de doseringen kunnen te hoog zijn en kunnen leiden tot corrosie van materialen. Iedere vorm van corrosie door chemische producten laat de garantie vervallen!

HOE LEEG IK EEN HOTTUB

Houd bij het plannen van de locatie van de hottub rekening met de lozing van afvalwater. De hottub kan tot 1500 liter water bevatten dat na gebruik moet worden afgetapt. De waterafvoerplug wordt in de vloer van de hottub gemonteerd en kan worden aangesloten op een buis van 40 mm om het afvalwater te geleiden. Laat de waterafvoerplug niet gesloten wanneer de hot tub niet in gebruik is om te voorkomen dat er regenwater wordt verzameld, dat kan bevriezen bij temperaturen onder het vriespunt. Het water kan pas worden afgevoerd nadat het vuur in de kachel volledig is uitgebrand.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN HOUTGESTOOKTE VERWARMING EN ELEKTRISCHE VERWARMING?

De algehele ervaring, inclusief verwarmingstijd en temperatuurbereik, is vergelijkbaar, of het nu gaat om verwarming met elektrisch of hout.
Kiest u voor Sauna met Elektrische Kachel, dan heeft u een elektricien nodig om de elektrische aansluiting tot stand te brengen, i.v.m. de zwaarte van de elektrische aansluiting.

HOEVEEL WATER MOET DE HOTTUB MINIMAAL BEVATTEN?

Maak het vuur pas aan als het bad vol water staat. De kachels mogen nooit worden aangestoken als het bad leeg of niet vol is. Het verwarmen van een halflege kuip kan leiden tot beschadiging van de verwarming of de glasvezelkuip. De garantie dekt geen schade veroorzaakt door het gebruik van de verwarming zonder het juiste waterniveau in het bad.

WIE INSTALLEERT MIJN HOTTUB OF SAUNA?

Hottubs en sauna`s worden bijna volledig afgebouwd en klaar voor installatie geleverd. U alleen hoeft de leidingen/kachelbuizen na levering aan te sluiten. De buitenkachel wordt losgekoppeld geleverd, met slangen en aansluitklemmen. De chauffeur tilt de hottub zonder extra hulp bij u op de oprit. Barrelsauna wordt volledig gemonteerd geleverd. Kubussauna wordt volledig gemonteerd geleverd. Als u een elektrisch product heeft besteld, moet dit worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien die u voor levering dient te regelen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Onze algeme voorwaarden zijn via deze link te openen:

www.drentsehottub.nl/algemenevoorwaarden

bottom of page